• St

Pilates

De Pilates Methode is genoemd naar Joseph Pilates (1880-1967), een Duitser met een fascinerend levensverhaal. Een gedreven en briljant man die van kinds af aan geobsedeerd was door gezondheid, welzijn en het verenigen van lichaam en geest. Hij liet zich beïnvloeden door yoga en levensfilosofieën van de oude Grieken. Pilates is een bewegingsmethode die ontworpen is om het lichaam in evenwicht te brengen. Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een oefenmat en in een bepaalde volgorde. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met beheersing en controle, dus met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern/centrum en dat alles met vloeiende bewegingen.

Pilates levert tientallen resultaten op voor de beoefenaar die met regelmaat en met precisie traint. Zo verkrijgt de beoefenaar een verhoogde longcapaciteit en betere bloedcirculatie door een diepe ademhaling. Spierkracht en flexibiliteit worden verbeterd, vooral die van de rompspieren. De wervelkolom wordt soepel en kan meer aan. Rondom het bekken wordt alles veel stabieler. De coördinatie, zowel musculair als mentaal, wordt verbeterd. Botten worden steviger en gewrichten soepeler. Het lichaam komt dus in evenwicht, de houding wordt verbeterd, zo ook het lichaamsbewustzijn en de bewegingstechniek. Dit alles heeft ook aangename voordelen en aspecten in je dagelijks leven.

Toen Joseph Pilates nog leefde noemde hij zijn methode ‘The Art of Contrology’. Over zijn methode zei hij op 85-jarige leeftijd in 1965: “I must be right. Never an aspirin. Never injured a day in my life. The whole country, the whole world, should be doing my exercises. They’d be happier”!

 

Stel niet uit, start met een van de vele groepslessen!

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Update fitness regels 1 juli

  Beste leden.  Even een kleine update  Slechts een paar dagen en d...

  Lees meer
 • UPDATE 1 juli 2020

  Beste leden Nog een paar dagen en dan kunnen we weer vol aan de slag Maan...

  Lees meer
Meer nieuws