• St

Spinning

Je spinning ervaring begint met één pedaalslag. Stap op de spinning fiets, zet je handen op het stuur en ga op het zadel zitten. Zet de voeten in de toe clips en begin te fietsen. Een afstelbare zit, de bouw van een gestroomlijnde racefiets, een vast verzet en echte fietsonderdelen zorgen voor één van de meest prettige en veilige fietservaringen.

Spinning is geschikt voor vrijwel iedereen, ook al staat je conditie op een laag pitje, je staat versteld van de resultaten. Tijdens de les wordt de weerstand van de fiets aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit onder andere een (staande of zittende) weg, een (staande of zittende) heuvel, en sprints (of combinaties daarvan). Omdat er veel verschillende ritmes in een spinning les gebruikt worden en door de diverse zittende en staande technieken ontstaat een groot trainingseffect op hart, longen en beenspieren.

De weerstand kan per persoon verschillend afgesteld worden, je bepaalt zelf de zwaarte van de training.

Spinning is een teamsport die je individueel beleeft. Spinning is een sport die in 1989 ontwikkeld is door John Goldberg, een professioneel atleet, vechtsportspecialist en Personal fitnesstrainer. Inmiddels wordt het spinning concept gebruikt in meer dan 60 landen.

Spinning zorgt voor:

 • het sterker maken van het hart;
 • het groter maken van de longinhoud zodat er meer zuurstof kan worden opgenomen;
 • een regelmatige bloedsomloop, zodat de spieren beter worden doorbloed;
 • het elastischer maken van de spieren zodat verzuring en aanhechtingspijnen minder voorkomen.

Bil, been en rugspieren worden veelvuldig gebruikt en dus getraind door het steeds veranderen van de positie op de fiets. Onze gediplomeerde instructeurs (allen thuis in het wielrennen) verzorgen bijna dagelijks spinning lessen die ze met veel zorg samenstellen. Om iedereen zijn of haar optimale training te kunnen geven maken we gebruik van hartslagmeters.

Op de nieuwste beats en beste gouwe ouwen kun je dan zelf je trainingszone bepalen (conditietraining of vetverbranding).

Vergeet niet je handdoek en drinkfles….. je zult het nodig hebben!!!

 

Stel niet uit, start met een van de vele groepslessen!

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Update fitness regels 1 juli

  Beste leden.  Even een kleine update  Slechts een paar dagen en d...

  Lees meer
 • UPDATE 1 juli 2020

  Beste leden Nog een paar dagen en dan kunnen we weer vol aan de slag Maan...

  Lees meer
Meer nieuws