• St

XCORE

XCO (spreek uit: iksko) is een simpele maar wel zeer doordachte groepslesvariant. Met het trainingsattribuut – een buis voor 2/3 gevuld met grit – realiseer je de ultieme core-training voor buik- en rugspieren.

Tijdens de workout gebruik je de XCO-trainer als volgt; je maakt heel veel verschillende bewegingen en daarbij probeer je de bewegende massa zo hard mogelijk van deksel naar deksel te gooien. De buizen hebben verschillende soorten en maten, dus je kiest zelf hoe zwaar je het maakt. Hierdoor moet je lichaam zich aanspannen om in balans te blijven en versterk je dus je spieren. Het wordt op goede, meeslepende muziek gegeven. Resultaat: in 45 minuten bereik je een maximaal effect en je verbrand ook nog ’s veel calorieën.

XCORE is anders, het is vernieuwend en daarom interessant!

Wat is de XCO-trainer?
De XCO-trainer is een veilige manier om je spieren te trainen, in conditie te blijven én om calorieën te verbranden. In deze training worden kracht en dynamiek gecombineerd met een intensieve training voor de buik-, rug-, been- en armspieren.

De XCO-trainer is een rood metallic gekleurde buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren (en met name het bindweefsel) in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Het resultaat is meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. Natuurlijk versterk je niet alleen je spieren; 45 minuten XCO-training zorgt ook voor verbranding van calorieën!

De XCO-trainer is er in vier verschillende maten, dus je kunt zelf de zwaarte en intensiteit van de training bepalen. Dit is weer afhankelijk van jouw doel, conditie en belastbaarheid. De XCO-training is een totaaltraining waarbij gebruik wordt gemaakt van een XCO-trainer. Je traint conditie, spieren en bindweefsel. Je verbrandt caloriën en het is de optimale buik/rugtraining(core) workout!

De XCO-training is kort, effectief en simpel. Het biedt fun en power en is geschikt voor iedereen. Er zijn vier maten XCO’s, dus je kunt zelf de zwaarte en intensiteit van je training bepalen. Makkelijk te volgen, geen moeilijke choreografieën, maar gewoon simpel en veilig.

 

Stel niet uit, start met een van de vele groepslessen!

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Update fitness regels 1 juli

  Beste leden.  Even een kleine update  Slechts een paar dagen en d...

  Lees meer
 • UPDATE 1 juli 2020

  Beste leden Nog een paar dagen en dan kunnen we weer vol aan de slag Maan...

  Lees meer
Meer nieuws