• St

Yoga

In ons Sportcentrum wordt de milde vorm van Hatha Yoga beoefend. Hatha Yoga is de meest beoefende vorm van Yoga in Nederland. De term Hatha bestaat in het Sanskriet uit Ha (zon) en Tha (maan) wat verwijst naar tegengestelden. Yoga betekent “verenigen”, dus Hatha en Yoga samen betekent het verenigen van tegengestelden, in dit geval lichaam en geest middels de ademhaling.Het grootste deel van de les bestaat uit het beoefenen van lichaamshoudingen (asana’s) zowel dynamisch als statisch. We starten de les met ontspannende bewegingen voor de gewrichten, waarna we ons bewust worden van onze houding. Omdat deze les ‘s avonds is zullen we doorgaan met de avondgroet, gevolgd door asana’s afgestemd op de groep. De les wordt altijd afgesloten met een korte meditatie/ontspanning.

De asana’s hebben een gezonde uitwerking op het lichaam en de geest:

 • Door het rekken van spieren wordt de aan- en afvoer van stoffen naar de spieren en de organen bevordert.
 • De interne organen worden gemasseerd door het achtereenvolgend aanspannen en loslaten van spiergroepen.
 • Door het tempo en de aandacht wordt het levensritme vertraagd waardoor de geest ontspant.

De ademhaling kan aangepast worden aan een asana of met het ritme van de asana’s meegaan. Wanneer je dit lastig vindt laat je je ademhaling gewoon los, deze regelt zich dan vanzelf. Het is belangrijk naar je lichaam te luisteren,op deze wijze zal het lichaam zelf aangeven hoe intensief een asana gedaan kan worden.

Zin om mee te doen… volg dan vrijblijvend een les!

 

Stel niet uit, start met een van de vele groepslessen!

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Update fitness regels 1 juli

  Beste leden.  Even een kleine update  Slechts een paar dagen en d...

  Lees meer
 • UPDATE 1 juli 2020

  Beste leden Nog een paar dagen en dan kunnen we weer vol aan de slag Maan...

  Lees meer
Meer nieuws